Search general tips

Milk Benefits


There are several benefits from drinking milk other than just ‘strong bones’. These benefits come from milk products such as cheese, butter, cottage cheese, and flavored milk as well. Milk consumption is essential to maintaining good health and is a great source of calcium for all ages. The following are 3 benefits kids and adults gain from drinking milk.

1-Calcium.
Milk is the best source of calcium for our body. Calcium protects our bodies from bone loss, migraine headaches, obesity in children and aids in losing unwanted fats. It is essential to get the recommended amount of daily calcium intake in order to maintain strong bones and health benefits and prevent future health risks due to lack of calcium.

2-Vitamin D.
Vitamin D actually helps the body absorb calcium. Therefore, almost all milk produced within the United States has been fortified with 100 to 120 IU of Vitamin D. Vitamin D helps bone strength by promoting bone growth and reducing the risk of brittle bones. It also reduces inflammation and increases immune function.

3-Healthy Bones.
There are three main factors that contribute to healthy, strong bones. Genetics, physical activity, and proper calcium intake. With one eight ounce serving of milk providing 290 mg of milk, it is an excellent source of calcium. You can also offer a serving low-fat cheese which boasts 204 mg of calcium. Since milk is rich in calcium, which is essential for growth and proper strong bone structure milk helps prevent bone growth disorders and decrease the chance of bone fractures when injured.




Advertisement


អត្ថប្រយោជន៍របស់ ទឹកដោះគោវាមិនមែនគ្រាន់តែធ្វើអោយឆ្អឹងរឹងមាំ ប៉ុន្នោះទេ​ វាថែមទាំងមាន​អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀត ដែលបាន​មកពី សារធាតុដែលមានក្នុងទឹកដោះគោ ៖​ហ្រូម៉ាស្វ បឺរ ម្សៅទឹកដោះគោ។ តំរូវការទឹកដោះគោ មានសារៈសំខាន់ណាស់សំរាប់សុខភាព ហើយវាជាប្រភពនៃសារធាតុ កាលស្យួម សំរាប់​មនុស្សគ្រប់ វ័យ។
ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍ ៣ ចំនុចរបស់​ទឹកដោះគោ សំរាប់ក្មេងៗនិងមនុស្សពេញវ័យ៖

១ ផ្ដល់នូវសារធាតុ កាល់ស្យូម

ទឹកដោះគោ គឺជាប្រភពនៃកាល់ស្យូម​ដ៏ល្អបំផុតសំរ៉ាប់ទ្រទ្រង់រាងកាយ។​កាល់ស្យូម ការពារ​រាងកាយ​យើងពី​ការចុះថយនៃភាពរឹងម៉ាំរបស់ឆ្អឹង «​ ការពារ​ ឈឺមួយចំហៀងក្បាល​ « ​ការពារ​ ភាពធាត់ជ្រុលរបស់កុមារ។ វាមានសារៈសំខាន់ណាស់​ក្នុងការនែណាំនូវបរិមាណទឹកដោះគោ​ដែល​លោក​អ្នកគួទទួលទាន​រៀងរាល់ប្រចាំថ្ងៃ ដើម្បីរក្សាភាពរឹងម៉ាំរបស់ធ្អឹង និង ការពារផលប៉ះពាល់ដ៏ទៃទៀតដល់​សុខភាពដោយសារតែកង្វះនៃកាលស្យូម។

២ ផ្ដល់នូវសារធាតុ វីតាមីន D

វីតាមីន D ជួយរាងកាយយើង​អោយ​ស្រូបយក សារធាតុ កាល់ស្យូម។​ ហេតុដូច្នេះហើយ​ស្ទើរតែគ្រប់ផលិតផលទឹកដោះគោ ត្រូវបានដាក់បញ្ចូលនូវ វីតាមីន​ D ពី ១០០ទៅ១២០ IU ។​ វីតាមីន D ជួយធ្វើអោយឆ្អឹងរឹងមាំ តាមរយៈ​បង្កើនការលូតលាស់ឆ្អឹង និង កាត់​បន្ថយភាពផុយស្រួយរបស់ឆ្អឹង។​

៣ ផ្ដល់អោយឆ្អឹងមានសុខភាពល្អ

មានកក្តា៣​ចំបងដែលធ្វើអោយឆ្អឹង​មាន​​ ភាពរឹង​ម៉ាំ​ និង សុខភាព​ល្អ៖​ តាមរយៈពូជពង្ស « ​ការធ្វើលំហាត់​ប្រាណ​ «​ ការបរិភោគ​សារធាតុ​កាល់ស្យូមត្រឹមត្រូវ។​
ដោយសារទឹកដោះគោសំបូរទៅដោយ​ធាតុ​កាល់ស្យូម​ ដូច្នេះហើយវាមានតួនាទីសំខាន់ណាស់​សំរាប់ការ​លូត​លាស់ឆ្អឹង​ប្រកបដោយគុណភាពល្អ។ ទឹកដោះគោ ជួយ ការពារកុំឆ្អឹងលូតលាស់ខុសប្រក្រតី វាក៏កាត់​បន្ថយនូវការបាក់ឬបែកឆ្អឹង​ នៅពេលមានរបួសគ្រោះថ្នាក់ដោយយថាហេតុណាមួយនោះ។

No comments:

Post a Comment